Cel mic este vinovat. Conducerea Catena dă vina pe farmaciste în scandalul compensatelor MAI. O inregistrare arată însă că ordinele vin de mult mai sus

Scandalul a început acum două zile când un pensionatr MAI a reclamat la OPC că farmacia Catena de pe Toamnei nu i-a eliberat rețeta compensată, deși câștigase o licitație și avea obligația să facă acest lucru. La fel și la farmacia Catena de pe Zizin. Unitățile se pare că au refuzat să elibereze anumite medicamente compensate și le-au sugerat oamenilor să le cumpere la preț întreg. Mai mult nu aveau anumite medicamente pe stoc deși ar fi trebuit. Nu s-a dat încă amendă în acest caz, dar reprezentanții farmaciei sunt așteptați astăzi la OPC cu toate actele pentru a da explicații.

Între timp, conducerea companiei, a explicat situația în presă și a preferat să dea vina pe farmaciste. „Cele două farmacii Catena din Braşov la care se face referire, care au participat individual şi câştigat licitaţia pentru asiguraţii MAI din judeţ, eliberează medicamente compensate şi gratuite către aceştia conform condiţiilor contractuale. Asiguraţii MAI pot primi astfel, gratuit, atât medicamente care se regăsesc pe listele de compensate şi gratuite, cât şi medicamente pe reţete «la liber», adică acele medicamente care nu se regăsesc pe listele menţionate. Deoarece medicamentul Xarelto (pentru insuficienta venoasă) nu se regăseşte încă pe listele de compensate şi gratuite, trebuia eliberat conform contractului pe reţeta «la liber», emisă de medic. Fiind o excepţie de la regulă (medicamentul RX eliberat pe o reţetă simplă) şi fiind la început de contract, dintr-o regretabilă confuzie a farmacistului, acesta nu a fost eliberat şi i s-a explicat pacientului că trebuie să îl achite (conform regulii generale). Acesta este un caz izolat”, au declarat reprezentanţii farmaciei pentru stiripesurse.ro.

Într-o înregistrare cu camera ascunsă se vede însă cu totul altceva. Șefa de farmacie recunoaște că li se impune de către conducere să procedeze așa, adică să nu elibereze rețete conpensate. 

Adauga comentariu