Celebrul Marian Godină și-a cumpărat de la Arad o alpaca

Marian Godină, poliţistul braşovean care a ajuns vedetă pe internet datorită modului simpatic în care povesteşte pe Facebook intervenţiile sale, a postat din nou ceva amuzant. Pe blogul personal acesta povestește cum a ajuns să aibă o alpaca. Frumosul animăluț a fost cumpărat din Arad. 

Mariaaaaan, hai repede să-ți arăt ceva!!! Uite ce dulceeeee e!!!
-Ce mai e și dihania aia? Lamă?
-Nu, e alpaca. Vreau și eu una!!! Ne luăm?
-Da, uite acum mă îmbrac și mă duc să cumpăr alpaca. Ce culoare vrei?
-Bine că faci mișto de mine, no lasă!
Așa începe povestea cumpărării. 

„Până la urmă am ajuns să sun «dealerul» de alpaca, care mi-a confirmat că îmi poate vinde un pui. Pentru că urma să plecăm în Austria și alpaca domicilia la Arad, am gândit eu ca un om mare că la întoarcere trecem prin Arad, băgăm animalul în mașină și venim acasă cu tot cu capră, scâpând astfel de prețul transportului, destul de piperat de altfel.

L-am sunat pe vânzător și i-am spus cum am stabilit să facem.
-Și băgați alpaca în mașină???
-Da. Nu merge?
-Nuuuu! Trebuie cu o remorcă ceva.
-No bine, așa facem atunci. O aduceți dumneavoastră cu remorca.
Zilele următoare, împreună cu tata socru ne-am apucat și am construit grajdul, sub ochii entuziasmați ai Georgianei care era mai nerăbdătoare să-i vină animăluțul decât să plecăm la ski.
Întorcându-ne din vacanță, am ajuns noaptea pe la 1 în Brașov, iar la 10 dimineața remorca cu alpaca era în fața porții.
Împreună i-am ales numele Pablo și am încercat să ne apropiem cât mai mult de el, deoarece era destul de dezorientat”.

Întreaga poveste însă o puteți citi pe blogul mariangodina.ro

Alpaca (Vicugna pacos), sau pako este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri înrudit cu cămila care face parte din familia Camelidae. Animalul este domesticit și crescut mai ales pentru lână. Datorită caracterului său blând animalul este folosit în Germania în anumite metode terapeutice de contact cu animale. După calitatea lânii alpaca se deosebește în alpaca Huacaya și alpaca Suri, prima având firul de lână mai fin și mai uniform.

 

Adauga comentariu