Centrul de Agrement și SPA Predeal o investiție care nu se mai termină. Construcția a început acum șase ani, banii europeni s-au pierdut, iar Primăria se chinuie să termine lucrările

Centrul de Agrement și SPA din Predeal o investiție anunțată cu mare tam tam acum șase ani este încă nefinalizată. Finanțarea europeană s-a piedut demult, iat Primăria Predeal se chinuie de ani buni să finalizeze investiția cu țârâita. În fiecare an se mai face câte ceva, dar mai este mult până la finalizare. Centrul arată extraordinar conform pozelor din proiect, dar până când turiștii se vor relaxa aici vor mai trece câțiva ani. 

În 2013 se anunța cu mare pompă că acest Spa va fii cel mai modern din România. Contractul era semnat la final de 2012,  iar construcția trebuia să fie gata în 30 de luni. Din suma estimată la acea vreme, de aproximativ 44 de milioane de lei jumătate din bani erau fonduri europene. 

De atunci și până azi s-au pierdut banii europeni și Predealul trebuie să pună aproape 12 milioane de lei fără TVA din bugetul local pentru a putea contiuna lucrările la Centrul de Agrement și SPA. Administrația din Predeal a lansat recent două achiziții „Rest de executat Centru de agrement și SPA Predeal - Lucrări clădire, fațade, terase, instalatți, pereți escaladă, amenajări exterioare”, în valoare de 9.965.494 lei fără TVA și „Rest de executat Centru de agrement și SPA Predeal - Lucrări piscine, saune, instalații tehnologice”, în valoare de 1.820.000 de lei fără TVA, bani ce provin din bugetul local.  Durata contractelor este de șase luni.

Lucrările care fac obiectul achizițiilor sunt lucrări de structură rămase de executat la turnul de escaladă, lucrări arhitectură (finisaje interioare), lucrări rămase de executat la instalațiile electrice, sanitare și HVAC, lucrări de rețele exterioare și amenajări exterioare, lucrări la fațade și terase, la piscine, saune și instalații tehnologice aferente.

Stadiul actual al lucrărilor

Structura de beton și structura metalică a turnului realizată în procent de 30%. Instalațiile electrice interioare realizate parțial, cabluri trase în proporție de 85%, circuitele de iluminat realizate parțial. Fațada ventilată cu plăci ceramice alphaton realizate în proporție de 60%. Fațada ventilată realizată cu plăci ceramice în proporție de 60%. Hidroizolație terase realizată parțial. Instalații sanitare și HVAC realizate parțial.

Relaxare pentru turiști
Dacă va fi gata vreodată, Centrul de Agrement și Spa va cuprinde mai multe spaţii de relaxare, saune, băi de aburi, fântâna de gheaţă, piscine, aqua parc, terenuri de squash, solar, săli de fitness, spinning, perete de cățărare, cardio şi aerobic. La demisol vor fi spații tehnice, vestiare și terenuri de squash. La parter vor fi piscine, saune, zone de relaxare, cabinete pentru tratamente corporale și recepții. La etaj vor fi zone de fitness, aerobic și birouri.

Sursa foto exterior: newsbv.ro

 

Adauga comentariu