Cerb salvat după ce și-a prins coarnele într-o plasă de protecție din Masivul Postăvaru

Un cerb care a rămas captiv într-o plasă de protecție din Masivul Postăvazur, zona Kanzel a fost salvat după o acțiune care a durat o zi întreagă.

„A fost nevoie să apelăm la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui. Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru noi este important că, în final, am reușit să salvăm unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în Pădurile Brașovului.

Le mulțumim colegilor de la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM tip colar pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și celor de la Asociaţia de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni”, dr. Pantilimon Radu și as. veterinar David Ciprian, care ne-au ajutat cu tranchilizarea. Nu în ultimul rând, mulțumim Jandarmeriei Montane, care ne-a sesizat situația“, au anunțat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Adauga comentariu