Cerbul de Aur va fi organizat și în acest an. Este cel mai scump festival făcut cu bani publici. TVR cere din nou bani autorităților locale

Mult promovatul Festival Cerbul de Aur va avea loc și anul acesta la Brașov. Televiziunea Publică a trimis o adresă Primăriei Brașov prin care cere autorităților locale să aloce bani pentru acest eveniment în bugetul pe 2019. 

Chiar dacă autoritățile se laudă că festivalul aduce multă promovare Brașovului în realitate nu este chiar așa. Audiența din 2018 nu a fost una care să rupă gura târgului. TVR s-a clasat pe locul V în topul audiențelor când a fost difuzat Cerbul de Aur fiind devansată de emisiuni de divertisment și chiar filme care au rulat la televiziunile concurente. Nici Piața Sfatului nu a fost ocupată total chiar dacă biletele nu au fost foarte scumpe. 

Restaurantele din Piața Sfatului care sunt mereu pline de turiști s-au plâns de faptul că demontaea teraselor timp de o lună pentru pregătiri și pentru desfășurarea festivalului nu a fost o idee foarte bună. Practic, cel mai vizitat loc din Brașov a fost ocupat de scenă și scaune în plin sezon turistic. Au avut de câștigat în schimb hotelierii. 

Cerbul de Aur este cel mai scump festival organizat pe bani publici. Pentru ediția de anul trecut Primăria și Consiliul Județean Brașov au dat 1,1 milioane de lei pentru chetuielile de cazare și protocol. În plus Piața Sfatului a fost dată în folosință gratuită. Tot autoritățile locale au suportat și cheltuielile cu utilitățile cum ar fi energia electrică și curățenia. Guvernul a alocat și el 1 milion de euro pentru festival, respectiv 4,6 milioane de lei. Acești bani au mers la vedetele care au susținut recitaluri și la premii pentru concurenți. 

 


Adauga comentariu