Cetatea Brașov pierdută prin sertarele Înaltei Curți. A stat trei ani la Secția II Civilă, a ajuns la Secția I Civilă, dar este tot în procedură de filtru. Nu s-a dat nici măcar primul termen pentru începerea recursului

Disputa dintre Primăria Brașov și Aro Palace pare una fără de sfârșit. Dosarul se află de mai bine de trei ani la Înalta Curte și este plimbat între secțiile civile.

La Brașov totul a mers repede. Tribunalul Brașov și mai spoi Curtea de Apel au redat cetatea orașului. Aro Palace nu s-a lăsat și a făcut recurs după recurs, deși nu a dat niciun leu pe cetate. Vrea 3 milioane de euro. Dosarul a ajuns în 11 august 2017 la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția II Civilă. A stat acolo trei ani prin sertare, iar în vară s-a decis că nu secția unde se afla dosarul are competența să îl judece. Mai exact Secția Civilă II a declinat competența către Secția Civilă I. Dosarul a ajuns aici în 31 august 2020, iar primul termen a fost 6 octombrie. A venit și decizia care a fost una total neașteptată. Dosarul a fost trimis din nou la Secția II Civilă unde a stat trei ani la sertar. A mai trecut jumătate de an, iar acum dosarul este din nou la Secția I Civilă din 16 aprilie 2021.Este din npou în procedură de filtru cum a fost și în ultimii ani.Nu este alocat vreun termen pentru începerea recursului.

Cetatea stă închisă și se degradează pe zi ce trece

Grav este că Cetatea se degradează cu fiecare zi care trece și nimeni nu poate face nimic. Poate va veni și decizia judecătorilor după ce obiectivul turistic se va prăbuși.

Cetatea Brașovului de pe Dealul Straja, un simbol al orașului și monument istoric, este închisă de patru ani. Aro Palace a abandonat-o și cere 3 milioane de euro. Compania Aro Palace a ajuns proprietar al cetăţii odată cu privatizările din 1990.  Cetatea a fost în patrimoniul ONT (companie de stat) din 1982.  În 1990 societatea s-a privatizat, iar din ea au rezultat două companii: Postăvarul SA şi Poiana SA. Compania Postăvarul a intrat în posesia cetăţii alături de alte active, iar din 2000 şi-a schimbat numele în Aro Palace. Astfel compania nu dat niciun leu pe obiectivul turistic în care a operat ani la rând un restaurant medieval unde se organizau şi nunţi.  Acum patru ani Aro Palace a închis restaurantul şi automat şi cetatea pe motiv că nu aducea profit. 

Turiștii care vin totuși să o vadă măcar pe dinafară sunt întâmpinați de o barieră, anulțul că obiectivul este închis și numeroase afișe cu Atenție cade tencuială.

 

Adauga comentariu