Cetatea Râșnov este închisă până vineri. Americanii filmează aici pelicula Dragonheart 5

Cetatea Râșnov, cea mai vizitată fortificație din județul Brașov va fi închisă până în 9 noiembrie. Aici se filmează producția americană Dragonheart 5. Cetatea se va redeschide în weekend pentru turiști. Râșnovul este fortificația vedetă a Brașov și a fost vizitată de 421.494 de persoane în primele zece luni ale acestui an. 

A apărut în numeroase filme de-a lungul anilor, Ultima peliculă importantă care s-a filmat aici a fost  „Vlad The Impaler” (Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui), în regia lui Keoni Waxman, în 2016.  Cu un an înainte în cetate s-a mai filmat pelicula Regele Scorpion, un lungmetraj a cărui acţiune are loc cu 10.000 de ani Î. Hr., iar producătorii au căutat cadre naturale cu stânci, peşteri, peisaje cât mai sălbatice. 

Două dintre cele mai cunoscute filme ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu au fost filmate la Cetatea Râşnov. Este vorba despre „Dacii“ (1966) şi „Nemuritorii“ (1974). În 1965 în cetatea Râşnov s-a filmat pelicula „Steaua fără nume“ o coproducţie româno-franceză, în care juca diva cinematografului francez Marina Vlady.

Tot în zona Râşnovului s-a mai filmat în 2002 celebrul, „Cold Mountain“,  regizat de Anthony Minghella,  ai cărui protagonişti au fost Jude Law şi Nicole Kidman. Pentru rolul din acest film, actriţa Renée Zellweger a câştigat un Oscar penyru rol secundar. Tot la Râşnov,  Kevin Kostner a filmat miniseria „Hatfields and McCoy care i-a adus un Glob de Aur.  Actorul chiar a mulţumit României şi oamenilor din Râşnov în momentul în care şi-a ridicat trofeul.

 

 


Adauga comentariu