CFR va reconstrui podul de la Budila. Acesta s-a prăbușit acum doi ani. Investiția se ridică la 26 de milioane de lei plus TVA

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a lansat licitaţia pentru lucrările de reconstrucție a podului de la Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăuluiși lucrări de amenajare albie.

Valoarea totală estimată a contractului este de 26.025.733,86 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 09.10.2020, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. Durata contractului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă trei luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe perioada de timp friguros.

„Menţionăm faptul că, în data de 26.09.2019 a fost încheiat contractul de servicii pentru elaborare expertiză tehnică, DALI și proiectare, contractul fiind finalizat ȋn data de 29.07.2020, prin obţinerea tuturor documentaţiilor tehnice ṣi economice, precum ṣi a aprobǎrilor necesare  ȋn vederea organizǎrii procedurilor de achiziţie a lucrǎrilor pentru reconstrucția podului CF situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, la km 17+318, și lucrări de amenajare albie“, a anunțat CFR Infrastructură.

Podul de la Budila, judeţul Braşov, s-a rupt şi s-a prăbuşit în râul Târlung în după-amiaza zilei de sâmbătă, 30 iunie 2018, după ce a fost efectiv spulberat de o viitură.. Din fericire, în momentul prăbuşirii, pe pod nu e afla nicio garnitură de tren.

Adauga comentariu