CJ Braşov a aprobat caietul de sarcini în vederea delegării gestiunii serviciului public de transport pe o perioadă de 7 ani

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, vineri, caietul de sarcini şi documentaţia aferentă în vederea delegării gestiunii serviciului public de transport de persoane prin curse regulate, pe o perioadă de 7 ani, valoarea totală estimată a contractului fiind de peste 60 de milioane de lei.

Vicepreşedintele liberal al CJ Braşov, Tudorică Şerban, a precizat, pentru AGERPRES, că speră ca, până la sfârşitul lunii noiembrie, contractele să fie încheiate cu viitorii operatori de pe aceste trasee, apreciind că termenul de patru luni este unul rezonabil pentru finalizarea licitaţiilor.

Practic, CJ Braşov va scoate la licitaţie patru grupe de trasee, stabilite astfel încât fiecare dintre acestea să fie profitabile, chiar dacă anumite rute sunt considerate mai puţin rentabile.

Conform vicepreşedintelui CJ Braşov, un singur operator va putea, dacă îndeplineşte condiţiile impuse prin caietul de sarcini, să preia mai multe grupe de trasee, însă, conform noilor reguli, nu va mai fi posibil ca, pe un singur traseu, să existe mai mulţi operatori.

Conform caietului de sarcini, firmele participante la licitaţie vor trebui să îndeplinească o serie de criterii, de la cifra de afaceri şi până la unele care ţin de parcurile de autovehicule pe care le deţin.

„Cei care vor să participe la licitaţie trebuie să înţeleagă că trebuie să se adapteze la noile cerinţe, nu numai ale noastre, ci ale cetăţeanului, care vrea autobuze noi, să călătorească în condiţii de siguranţă şi de confort, în autobuze care au facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi etc. Să înţeleagă că, odată intraţi pe piaţă şi au devenit un actor important, nu vor sta numai 7 ani, ci vor avea posibilitatea să prelungească aceste contracte. (…) Până la urmă, nu e vorba de concurenţă, ci de intrarea în normalitate”, a precizat vicepreşedintele CJ Braşov.

Finanţarea activităţii de transport va fi asigurată de operatorul privat, singurele posibile subvenţii de care ar putea aceşti transportatori, care, însă, în prezent, nu sunt reglementate de lege, fiind unele pentru elevi, pensionari, persoane cu dizabilităţi etc, a menţionat sursa citată.

Adauga comentariu