Complexul Agrement de sub Tâmpa va deveni bibliotecă cu piscină. Stă închis din 2015, după ce s-au băgat bani mulți în renovarea lui

Complexul Agrement de sub Tâmpa este o bază spotivă în care Consiliul Judeţean a investit în 2009 peste 8 milioane de lei pentru modernizări. Lucrarea a fost executată de compania Ramb Sistem SRL, firmă acuzată de DNA că a fost una favorizată de-a lungului timpului de Consiliul Judeţean condus atunci de Aristotel Căncescu.

Sunt două dosare penale în care Aristotel  au fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, unul din 2014, iar altul din 2019.  Firma Ramb Sistem SRL a primit contracte deși nu îndeplinea condițiile, iar lucrările au fost mult supraevaluate. În plus unele dintre ele nici nu au fost executate sau au fost executate necorespunzător. Prejudiciul depășește 30 de milioane de lei. 

A funcționat cinci ani

Baza de la Complexul Agrement are o piscină, săli de fitness, sala de bowling, sală de gimnastică, patinoar iarna şi terenuri de sport în jurul ei. După renovare a funcționat doar cinci ani. A adus mai mult pierderi. În 2015 complexul a fost închis de către compania Consilprest (firma Consiliului Județean) care îl administra. Iniţial s-a spus că va sta închis doar iarna din cauza chetuielilor foarte mari, dar complexul nu a mai fost redeschis, iar angajaţii şi antrenorii au fost concediaţi. De atunci şi până acum, Complexul Agrement a fost scos la închiriere de mai multe ori, dar nimeni a fost interesat. S-a mai vehiculat o soluţie şi anume transformarea în bază medicală de recuperare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Nici această idee nu s-a materializat. A mai fost vechiculat un schimb cu Primăria Brașov, fără rezultat. 

Brașovenii au făcut și o petiție în 2016 prin care au cerut redeschiderea conplexului, dar tot fără niciun rezultat. 

Bibliotecă la piscină

Anul trecut s-a anunțat că acest complex se va redeschide. Consiliul Judeţean a dat centrul în administrarea Bibliotecii Judeţene care vrea să facă aici o bibliotecă la piscină.

Este însă nevoie de reparații deoarece clădirea s-a degradat. Mai exact este nevoie de o investiție de 8,5 milioane de lei. Consilierii județeni sunt chemați să voteze în ședința din această săptămână indicatorii tehnico-economici pentru demararea lucrărilor.

 

Adauga comentariu