Concert caritabil pentru un băiețel de 10 ani care luptă pentru viață

Confederația Internaționala a Organizațiilor Parinților cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. 
La inițiativa profesorilor de la Liceul "Andrei Mureșanu", în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, s-a hotărât să se marcheze această zi organizând, în fiecare an, spectacol caritabil dedicat copiilor bolnavi. ,,Dorința de implicare activă în viața comunității și grija față cei aflați în suferință sunt constante ale activităților extracurriculare desfășurate de elevii liceului nostru, motiv pentru care acest spectacol este deja la a IV-a ediție și tinde să devină o frumoasă tradiție. Încurajați și sprijiniți în aceste ediții de artiști precum: Grupul Vocal Anatoly, Ovidiu Scridon, Nicolaie Voiculeț, Adrian Daminescu, elevii liceului nostru au demonstrat o remarcabilă capacitate de organizare, implicare și creativitate reușind an de an, să aducă un gram de bucurie în sufletul unui copil aflat în suferință“, au anunțat organizatorii. 

Anul acesta evenimentul este dedicat lui Robert, un suflet de numai 10 anișori, căruia din păcate, copilaria i-a fost răpită de o lungă suferința. Robert nu are cancer; el suferă de mucinoză juvenilă acută, iridociltă subacută os, hepatită cronică acută posibil toxică, iar ceea ce este mai dureros, Robert iși pierde vederea. În România nu s-a putut trata decât efectul, deoarece cauza orbirii nu a putut fi diagnosticată. Astfel, părinții lui Robert au decis să plece în Anglia, la o clinică specializată de pediatrie. Concertul va avea loc în data de 15 februarie 2019, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 18:00, având ca scop conștientizarea populației asupra creșterii numărului de cazuri a copiilor bolnavi de cancer dar și de alte boli imposibil de tratat. 

Invitații speciali sunt: Ovidiu Scridon (interpret - chitară și voce), Unissonqurtet( cvartet de coarde), Denis Costea ( interpret - clarinet și voce), dar și micuța artistă Antonia Pavel ( interpret voce). Spectacolul va fi completat de micii și marii artisti ai Liceului Andrei Mureșanu, Colegiul de Stiințe Gr. Antipa, Asociația Școala ArtCantoMorena. Fondurile stânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate către Robert, băiețelul care luptă pentru o viață normală. Persoane de contact pentru cei care vor să ajute: Mirona Pavel - 0752402080 mirona_lupu@yahoo.com

Adauga comentariu