Cremaliera de la Cetatea Râșnov nu funcționează de aproape trei săptămâni. Se așteaptă o piesă din Elveția. Turiștii pot ajunge la Cetate pe jos sau cu trenulețul

Deși în contractul dintre firma de mentenanță și S.C. Asaltul Cetății S.R.L. (firma care exploatează instalația) este prevăzut faptul că firma care asigură reparațiile se obligă să remedieze problemele în decurs de 7 zile, ascensorul pe plan înclinat nu funcționează de aproape 3 săptămâni. Problema nu este rezolvată în acest moment. Se așteaptă aducerea unei piese din Elveția. Firma anunță că va renegocia contractul respectiv astfel încât situația de față să nu se mai repete.

Problemele au început să apară pe data de 22 decembrie 2018. Angajații S.C. Asaltul Cetății S.R.L. au constatat că ușile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător. A fost anunțată compania care asigură mentenanța liftului. Reprezentanții acesteia au sosit la fața locului și au stabilit că situația a fost creată de defecțiunea unui traductor. Piesa a fost demontată, iar echipa de muncitori a dus-o la sediu pentru a o repara. Pe 25 decembrie, aceștia au revenit la Râșnov, au montat piesa la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase. În acel moment s-a luat decizia să fie anunțată firma producătoare din Elveția. 

Fiind perioada sărbătorilor de iarnă nu s-a putut lua legătura imediat cu elvețienii. Abia pe 31 decembrie, unul dintre reprezentanții companiei elvețiene a răspuns la solicitările venite din partea noastră. Echipa de mentenanță a revenit la lift și a încercat, în colaborare cu specialiștii din Elveția (prin satelit) să rezolve problema. S-a constatat că încă o piesă este defectă (de data aceasta este vorba despre un encoder). Cum piesa nu se produce în România, reprezentanții S.C. Asaltul Cetății S.R.L. au comandat-o direct la firma producătoare, în Elveția. În momentul în care va sosi piesa la Râșnov ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit.

Cetatea Râșnov este cea maI vizitată fortificație din Brașov și a fost platou de filmare pentru pelicule celebre.

 

Adauga comentariu