Crucea Roșie a donat un aparat de ventilație mecanică Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat ieri, 16 septembrie, Spitalului Județean Brașov un aparat de ventilație mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală. 

Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu COVID-19 și donează Spitalului Județean Brașov un ventilator de ultimă generație, în valoare de 179.992 lei. Fondurile din care s-a achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, România salvează România, și ne bucurăm că Brașovul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri.

Aparatul de ventilație mecanică va intra în dotarea Spitalului Județean Brașov și, într-o prima fază, va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus.

Dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienților cu dificultăți majore de respirație, aflați în stare gravă, în cazul cărora ventilația non-invazivă devine ineficientă. Pacienții care nu pot respira spontan sunt intubați orotraheal și conectați la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului.

Adauga comentariu