Cum au reușit trei tineri să fure din Mall-ul Coresi marfă de aproape 10.000 de lei? Au folosit metoda cadoul

Metoda cadoul pare a fi preferata hoților când vine vorba despre furturi din Mall-uri. Trei tineri, unul din București și doi din Giurgiu, au reușit să dea astfel de lovituri în Coresi. Ultima oară a fost cu ghinion, deoarece polițiștii erau cu ochii pe ei și au organizat un flagrant. 

Metoda este una simplă. Hoții au pungi de cadouri, unele dintre ele folosite chiar de magazilele din Mall, însă aceastea au și un mic adaos: sunt căptușite cu folie de aluminiu și astfel dau peste cap sistemele de securitate. Acestea nu mai țiuie cum se îmtâmplă atunci când cineva vrea să iasă din magazin cu un produs pe care nu l-a plătit. 

Ultima oară, hoții furaseră marfă de 9.500 de lei. La ieșirea din Mall i-au așteptat însă polițiștii. Cei trei hoți au fost reținuți, iar anchetatorii au cerut arestarea lor. 

„Polițiștii i-au depistat în flagrant pe cei trei, care s-au deplasat la un centru comercial din Cartierul Tractorul, unde, din mai multe magazine ar fi sustras articole vestimentare, pe care le-ar fi depozitat în pungi pentru cadouri căptușite cu folie de aluminiu, pentru a împiedica funcționarea normală a sistemului de alarmare al magazinelor la trecerea prin dreptul acestora. Prejudiciul cauzat părților vătămate astfel a fost de aproximativ 9.500 lei și a fost recuperat în totalitate. Polițiștii au probat activitatea infracțională a bărbaților, în sarcina cărora a fost reținută și o altă faptă de furt calificat, comisă în data de 27 octombrie, din același complex comercial, prin metode similare. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore.  Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Polițiștii continua verificările pentru probarea întregii activități infracționale“, a anunțat Poliția Brașov. 


Adauga comentariu