Cum s-au aruncat 300.000 de euro pe un bus turistic care a stat mai mult pe tuşă. Vehiculul va fi donat Primăriei, după ce nimeni nu a vrut să îl cumpere

Autobuzul turistic, pe care Consiliul Judeţean a plătit 300.000 de euro, în 2007, va fi donat Primăriei după ce în ultimii patru ani a stat degeaba. A fost una dintre investiţiile ratate şi a mers doar în pierdere, deşi la Braşov sunt mii de turişti în fiecare zi. Autobuzul făcea curse în centrul istoric, dar de multe ori a stat degeaba. Nu era acoperit şi în zilele ploioase nu era folosit. Cum la Braşov vremea nu este una extrem de caldă, autobuzul era practic folosit cam patru luni pe an. De asemenea, nu pleca în cursă dacă nu se strângeau măcar 10 turişti, pentru că nu se justifica consumul de combustibil. 

A mers în pierdere

În toţi anii de funcţionare, vreo trei la număr, autobuzul a avut încasări de aproximativ 250.000 de lei, dar şi pierderi de 100.000 de lei reprezentate de cheltuieli de întreţinere şi asigurări. Practic, cât a funcţionat a avut venituri de 150.000 de lei, adică mai puţin de 40.000 de euro. Dacă facem un calcul simplu autobuzul turistic a adus o pagubă în bugetul judeţului de apropximativ 245.000 de euro. 

Consiliul Judeţean a încercat de mai multe ori să îl închirieze, dar nu a reuşit. Apoi a vrut să îl vândă cu 93.500 de euro, dar nimeni nu l-a dorit. Ultima licitaţie a fost în luna iunie. 

Va fi donat Primăriei

Ca să nu ruginească în garaj, Consiliul Judeţean a decis să îl doneze Primăriei. Ce nu a mers la Consiliul Judeţean, se pare că merge la Primărie. Muncipalitatea a lansat chiar anul acesta un bus turistic care circulă în zona centrală. Turiştii plătesc un bilet de 10 lei pe zi şi pot folosi de câte ori doresc autobuzul. Pot coborî să vadă un anumit obiectiv turistic, după care se pot urca în autobuz până la următoarea destinaţie. Autobuzul este însă unul acoperit, are internet, aer condiţionat şi ecrane speciale pe care rulează informaţii despre oraş în mai multe limbri străine.

Adauga comentariu