De grupul parlamentar „UNIREA”, înființat de Țuțuianu, până și semnatarilor le e rușine că există. Băsescu tocmai ce a fost părăsit de către proaspăta președintă națională a femeilor PMP, senatorul Severica Covaciu

Un nou ȘOC în PMP, partidul condus de Traian Băsescu. Potrivit unui document oficial, pe care Ziarul de Baia Mare vi-l prezintă în premieră, senatorul Severica Covaciu, proaspăt aleasă, vineri, în prezența lui Traian Băsescu, prim-vicepreședinte a Organizației de Femei a PMP, la Sinaia, a plecat din partid. Ea s-a alăturat unui grup parlamentar numit „UNIREA”, condus de senatorul Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD. Acesta a depus actul oficial azi, la Biroul Permanent al Senatului, în atenția lui Călin Popescu Tăriceanu. La poziția numărul 4, apare și numele senatorului maramureșean, ales în Circumscripția nr. 26.

Pe lista depusă de Țuțuianu se regăsesc 7 senatori  de la mai multe partide. El și-a motivat gestul în direct la un post național de televiziune în felul următor:

„Suntem senatori care am fost aleși pe listele mai multor partide politice. Ne-am constituit în acest grup pentru a putea să ne manifestăm ca senatori în cadrul ședințelor de plen, să participăm la negocieri și să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții corespunzătoare. Grupul nu are o afiliere politică. Ne-am propus să ne consultăm și să găsim punctele de interes comune. Acolo unde nu o să fim de acord fiecare își va păstra libertatea de decizie. O să funcționăm cumva similar cu grupul constituit de minoritățile naționale la Camera Deputaților”, a declarat Adrian Țuțuianu în direct la B1TV, scrie știripesurse.ro.

Severica nu recunoaște nimic, bănuim că-I este rușine de ce a făcut

Contactată telefonic de Ziarul de Baia Mare, senatorul Severica Covaciu, după ce a răspuns, a spus că nu poate să vorbească. Am insistat și în cele din urmă ne-a dat un amestec de explicații ilogice. Ea spune că ea nu a plecat de la PMP dar s-a dus la Independenți pentru... logistică adică pentru CIOLAN!

“Numele grupului Unirea a fost dat la propunerea mea. Suntem de la mai multe partide. Nu am plecat de la PMP. Vom funcționa ca grup pentru a avea logistică, birouri, secretariat, mijloace de transport și așa mai departe. Fiecare rămâne cu gândirea noastră... ne-am asociat... funcționăm ca grup mixt. Politic rămânem fiecare unde suntem”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, încâlcit, Severica Covaciu.

PMP și-a pierdut grupul la Senat după ce la finele lunii mai 2018, senatorul Iustin Talpoș a trădat și a plecat de la PMP la PSD. Și el a participat, într-o zi de sâmbătă, la Conferința județeană de alegeri, în prezența lui Traian Băsescu iar luni a apărut într-o conferință de presă ca membru PSD.

Reamintim că regulamentul Senatului nu permite formarea unui grup parlamentar decât parlamentarilor aleși pe aceleași liste sau, precum în acest caz, a unor parlamentari independenți, ceea ce ne demonstrează faptul că senatorul Severica Covaciu a părăsit PMP, fără să anunțe oficial acest lucru.

De altfel, Țuțuianu a declarant că grupul nu are afiliere politică!

Adauga comentariu