Defibrilator pentru nou-născuți, dăruit de făgărășeni spitalului municipal

Un defibrilator performant a intrat în dotarea secției Pediatrie a Spitalului Municipal din Făgăraș. Acesta are capacitatea de a fi utilizat atât la adulți, cât și la sugari/copii pentru defibrilare, monitorizare, sincronizare cardioverise sau stimulare.Aparatul medical a fost dăruit unității spitalicești decătre grupul civic „Împreună pentru copiii din Țara Făgărașului”, format din Geanina Recean-Martin, Andreea Streșină și Mirabela Avădani.

„Era necesar pentru copilașii care sunt îngrijiți în secția noastră. Ne bucurăm că l-am primit. Le mulțumim făgărășenilor care au pus mână de la mână pentru a-l cumpăra”, a precizat dr. Constantin Grigoriță, șeful secției de Pediatrie a Spitalului „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș.

Cu ajutorul făgărășenilor din țară și din diaspora, Geanina, Andreea și Mirabela au strâns 23.000 de lei pentru a-și ajuta comunitatea în care s-au născut și crescut. Printre donatori se numără copiii antrenați de profesorul de sport Aurelian Curticăpean, Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Cleveland - SUA și Camera de Comerț Româno-Americană din Cleveland. În total, peste 200 de persoane au contribuit financiar pentru susținerea proiectului.

„Ideea proiectului a fost a Geaninei, în decembrie 2019, când a văzut în presă un articol prin care se anunța reabilitarea secției de Pediatrie și mutarea în clădirea principală a spitalului. Din cauza pandemiei am sistat campania, între timp a fost inaugurată secția, dar am continuat și am reușit să adunăm suma necesară cu ajutorul tuturor celor care ne-au susținut. Acest aparat este dovada că se pot realiza foarte multe împreună.Donațiile provin de la oameni care ne-au acordat încrederea, de la rude și prieteni, la micii înotători și prietenii lor, dar și făgărășeni stabiliți în alte orașe din țară sau din diaspora”,au declarat tinerele care au avut inițiativa.

Grupul„Împreună pentru copiii din Țara Făgărașului”anunță că nu se oprește aici și vor să înființeze mini-biblioteci în fiecare salon din Pediatrie. Proiectul este unul ambițios și pe termen lung, destinat atât copiilor internați, cât și părinților sau aparținătorilor cu care se internează.

„Am înscris proiectul și la Bikeathon Țara Făgărașului 2021, evenimentul sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.Îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să susțină acest proiectprin participarea la Bikeathon: ca biciclist, accesând acest link https://bit.ly/3sQK7gL sau ca susținător, accesând acest link https://bit.ly/3ezuGEr”, a conchis grupul civic.

Adauga comentariu