„Deliruri”, un volum de poezie care te face să îți analizezi propriul drum în viață. Autorul, un psiholog cu 17 ani vechime, nu dă verdicte ci lasă cititorul să se autoanalizeze

O să încep prin a spune că avem nevoie de cultură, de artă, de literatură pentru a ne hrăni sufletele și mințile. Avem nevoie ca de aer pentru a ne calibra în relația cu ceilalți și cu spațiul în care trăim. Cultura face diferența. Cultura este aducătoare de emoție, de introspecție, de bucurie, de oameni frumoși.

Și fiindcă am menționat oameni frumoși, azi vreau să vă vorbesc de lansarea de carte desfășurată într-un loc reper de acum pentru cultura brașoveană, librăria Humanitas. Aici a avut loc lansarea volumului de poezie a lui Cătălin Stanciu, la ediția 109 a cenaclului literar CenaKLUb Tiuk, în prezența scriitorului și moderatorului Mihail Vakulovski și a scriitorilor Anca Zaharia și Adrian Lesenciuc. 

Volumul „Deliruri” este rezultatul unui proces de distilare a cotidianului și a mentalului. Este un set de semne de subiectivism, de tipare, de introspecție, de confuzie, necesar psihologului și sociologului, dar mai ales omului pornit în lungul drum al vieții pentru a nu merge pe întuneric, pentru a evita accidentele în curbele periculoase. Îți arată pericolul nebuniei, discriminarea, tipare sociale, în timp ce explorează iubirea, familia, relațiile, divinul.

Cătălin nu emite verdicte, nu stabilește adevăruri sau limite, ci te lasă să explorezi prin intermediul poeziei sale diferite stări și momente de viață.

Apariția volumului a coincis sau mai corect spus a contribuit la trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare personală, de constientizări și de asumare a unor schimbări importante în viața personală. Deliruri, a fost, într-un fel, un rămas bun pentru etapele trecute și un bun venit pentru un altfel de a trăi și a simți. Există un mai mare interes și o emoție ce se face simțită dinspre brașoveni spre toate ariile spațiului cultural, spațiu care aduce cu sine o relaxare în raport cu lucrurile cotidiene”, a declarat Cătălin Stanciu

Cătălin Stanciu  este psiholog de meserie și are o vechime de 17 ani în domeniu. În lumea literară a debutat cu poezie în 2007 cu volumul „Ceartă cu îngeri”. A doua carte de poeme „Viața e un drum pe jos” a apărut în 2014, iar acum autorul revine cu volumul „Deliruri”.

Adauga comentariu