Dispensarul din Cristian a fost modernizat și extins

La dezbaterile publice organizate în vederea stabilirii priorităților pentru elaborarea bugetului local a fost votată ca urgentă de către locuitorii comunei reabilitarea dispensarului din centrul localității, iar administrația locală a ținut cont de dorința cristolovenilor. Autorizația de construire pentru acest obiectiv s-a emis în aprilie 2019. S-au desfășurat ample lucrări de reabilitare, consolidare, s-au înlăturat elementele parazitare de pe fațade, clădirea existentă s-a extins cu un volum nou și s-au recompartimentat spațiile existente. S-a realizat redistribuirea funcțiunilor dintr-un hol central către cabinetele specializate, iar extinderea adăpostește spațiile comune pentru așteptare, circulații, asigurând totodată legătura între cabinete.

La subsol s-au amenajat spațiile tehnice necesare, s-a consolidat structura podului și s-a înlocuit învelitoarea. Suprafața construită a clădirii rezultate este de 479,35 mp, iar cea desfășurată de 585,90 mp, clădirea având o suprafața utilă de 512,25 mp. 

Dispensarul dispune de două cabinete de medicină generală, sală tratamente, laborator de analize, cabinet de consultații psihologie, trei cabinete stomatologice, două cabinete de consultații pediatrie, cu anexele necesare (vestiar, sterilizare, termometrizare, boxa filtru, izolator, grupuri sanitare diferențiate pe categorii de utilizatori, holuri și circulații). 

Vreme de două săptămâni, pe pagina de Facebook a primăriei, cetățenii au putut vota opțiunea preferată în ceea ce privește destinația viitoarelor spații din dispensarul nou renovat. 788 de cristoloveni au votat specialitățile sugerate de noi, după cum urmează: 25,8% pediatrie, 23,1% ecografie, 21,7% cardiologie, 13,3% diabet zaharat și boli metabolice, 9% endocrinologie. Au mai existat sugestii în legătură cu înființarea unui laborator de analize și a unui spațiu care să rezolve micile urgențe. În ședințele următoare de consiliu local se va discuta și decide destinația spațiilor. 

Cabinetul de stomatologie este deja funcțional de ieri, iar medicii de familie și-au început activitatea de azi.

Adauga comentariu