DN 73 Brașov-Bran-Câmpulung-Pitești este un șantier care nu se mai termină. Nu va finalizat nici anul acesta, ci în toamna lui 2021

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a DN73 Pitești – Câmpulung – Brașov  nu va fi 2020 cum s-a lăudat și constructorul și cei de la compania de drumuri. Toată lumea a promis să stratul final de asfalt se va turna anul acesta. Acum termenul este 2021, mai exact toamna anului viitor. Este răspunsul Ministrului Transporturilor la o întrebare a deputatului PNL de Argeș Dănuț Bica, potrivit Economica.net.

Cel mai circulat drum turistic

DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu este coşmarul şoferilor braşoveni, dar şi al zecilor de mii de turişti care ajung aici. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Niciun termen nu a fost respectat

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Constructorul a promis în 2018 că va turna stratul de asflat de bază pe toată porțiunea dintre Brașov și Bran, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Explicația este una simplă: constructorul s-a apucat prea târziu de lucru și a fost surprins de iarnă. 

Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat până în 2020 când s-a promis că se va turna stratul final de asfalt. Acum termenul a fost din nou amânat până în 2021.

În vară Ministrul Transporturilor a venit într-o vizită pentru a verifica evoluția lucrărilor pe DN 73 și chiar a rupt în mod teatral contractul cu constructorul. Apoi s-a răzgândit, dar gestul său nu i-a făcut pe spanioli să lucreze mai repede.

 

 

Adauga comentariu