DN73 a devenit drumul rușinii. Trebuia reparat de ani buni, dar constructorul nu a respectat niciun termen, contractul a fost reziliat, iar acum lupta se duce în instanță

DN73 este coșmarul multor șoferi de ani de zile. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. 

 Repararea drumului a început teoretic în 2011. Cu porţiunea din Argeş şi nu din Braşov care era ciuruită de gropi. Cinci ani şoferii şi-au rupt maşinile în gropile pe care nu le puteau ocoli. Abia în 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Degeaba. În februarie 2021 firma spaniolă a cerut rezilierea contractului, iar acum se judecă cu CNAIR. Este clar că va mai dura până când acest drum va fi în final reabilitat complet. Între timp șoseaua se degradează și este nevoie de reparații.

„Colegii noștri de la Secția Producție lucrează în aceste zile la remedierea zonelor afectate de degradări grave Pe DN73 între Moieciu și Fundata astfel încât să putem oferi condiții sigure și confortabile de trafic. După terminarea lucrărilor de reparație se vor reface și marcajele rutiere.

Cât despre continuarea lucrărilor de modernizare a DN73: a fost demarată deja procedura de reziliere a contractul cu privire la reabilitarea DN73 dar acest proces este încă în curs, având în vedere că firma care executa lucrarea a acționat CNAIR SA în instanță cu privire la condițiile în care se vor încheia relațiile contractuale.

Cu toate acestea, DRDP Brașov a demarat deja procesul de achiziție publică pentru revizuirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție cu privire la restul lucrărilor de executat. Noul constructor va putea fi desemnat doar după ce se va finaliza acest proces de revizuire“, se arată într-o informare DRDP Brașov

Adauga comentariu