Doi străini din Sri Lanka lucrau fără aviz de muncă la o firmă din Brașov. Polițiștii i-au obligat să părăsească țara în termen de 15 zile

Ieri, 21 ianuarie, polițiștii Serviciului pentru Imigrări Brașov au efectuat o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat două persoane, un bărbat și o femeie, din Sri Lanka în vârstă de 32, respectiv 48 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, la o societate comercială din municipiul Brașov.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportelor și a unor vize de lungă ședere în scopul angajării în muncă, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, fiind obligați să părăsească România în termen de 15 zile. Întrucât femeia se afla în ședere ilegală la momentul depistării, pe numele acesteia se va institui măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

 

Adauga comentariu