Două etaje din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov reabilitate și modernizate. Saloane dotate cu grupuri sanitare proprii

Astăzi, 7 noiembrie, au fost inaugurate etajele III și II ale corpului B din cadrul Staționarului Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov. Acestea au fost reabilitate și modernizate printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Braşov şi preluat de Compania Națională de Investiții.

Saloanele au fost transformate de la 0 și dotate cu grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții. Din bugetul alocat de Consiliul Județean Brașov în acest an, conducerea spitalului a achiziționat paturi, saltele lavabile și noptiere noi, conform cerințelor exprimate de șefii de secții. Pentru ușurarea accesului persoanelor cu dizabilități, s-a renunțat la cada de duș, astfel încât să se poată intra cu căruciorul inclusiv în grupurile sanitare.

Potrivit dr. Călin Cobelschi, managerul spitalului, la etajul III va funcţiona Secţia Chirurgie II, iar la etajul II va fi mutată Secţia de Ortopedie. Astfel, rămân libere etajele V, IV, III din aripa A, unde la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de igienizare.

Totodată, la demisolul Staționarului Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoriu, ce va deservi specialitățile care vor fi relocate la Tractorul: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

În acelaşi timp, la demisolul Staționarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spațiului, ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare și Spitalizare de zi. În proiect este cuprinsă și extinderea bazei de tratament.

„Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor existente la nivel european, în domeniul sănătăţii”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea. 

Adauga comentariu