Două spitale din Brașov primesc Hidroxiclorochină, medicamentul folosit pentru tratarea coronavirusului

18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost donate Ministerului Sănătății, de compania Sanofi România. Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienți din România. Donația s-a realizat prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm și în cel mai scurt timp vor fi distribuite astfel:

Spitale de fază I:

Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș Bucuresti;
2. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București;
3. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov;
4. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca;
5. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;
6. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie V. Babeș Craiova;
7. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași;
8. Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș;
9. Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava;
10. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Doze  vor mai ajunge la Brașov și la Spitalul din Făgăraș, desemnat spital suport deși conducerea unității cere chiar în instanță scoaterea spitalului de pe acestă listă. Personalul și conducerea au anunțat că nu vor trata bolnavi cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, mulțumește public companiei Sanofi România pentru ajutor:

„Hidroxiclorochină este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Donația consitentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienți infectați. Le mulțumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate și uniți putem câștiga lupta cu acest dușman invizibil, cum este noul coronavirus. Medicamentele donate, sunt deja în depozitul de la Unifarm și vor ajunge imediat la spitale de mai sus. Deja la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și la Spitalul Județean Arad, acolo unde stocurile de Hidroxiclorochină erau pe rosu, primele doze din această donație au și ajuns”, a declarat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
 

 

Adauga comentariu