Drumul spre Viscri, satul Prințului Charles, reparat cu fonduri europene. A fost nevoie de zece ani pentru ca gropile să fie astupate

Consiliul Județean a semnat astăzi contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 104L Dacia – Viscri – Bunești. Investiția se ridică la 27.051.032 lei, dintre care 26.510.011,36 lei fonduri nerambursabile și 541.020,64 lei, contribuția Județului Brașov.

Drmul spre Viscri a fost coșmarul șoferilor timp de 10 ani. Are 16 kilometri și era plin de gropi, de la un capăt la altul, care de care mai mari. Nu exista posibilitatea să le ocoleşti.  Nu a mai fost asfaltat de zece ani, iar soluţiile folosite în fiecare an de deszăpezire l-au deteriorat şi mai mult. Toţi cei care veneau la Viscri se plângeau de drumul plin de gropi. Ca să scapi cu maşina întreagă, trebuia să mergi cu viteza melcului şi faci cei 16 kilometri într-o jumătate de oră cel puţin. Lucrările au început de câteva luni, dar asfaltul va fi turnat abia anul viitor.

Traseul care va fi refăcut reprezintă singura legătură a comunelor Jibert și Bunești cu municipiul Brașov. Această investiție va determina o creștere a numărului de turiști dornici să viziteze Viscri, satul Prințului Charles. 

În același timp, la ADR Centru s-a terminat evaluarea unui alt proiect al Județului Brașov, cel destinat modernizării DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni (11,67 km), contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.

„Avem în implementare sau în diverse stadii de elaborare, respectiv de evaluare, proiecte cu fonduri europene a căror valoare totală ajunge la 400 de milioane de lei. Practic, pe exercițiul financiar 2014-2020 suntem campioni la accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Regiunii 7 Centru. După ce ani la rând județul Brașov a fost în coada clasamentului la acest capitol, iată că absorbția banilor europeni a ajuns o prioritate“, a spus președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.


Adauga comentariu