După cinci zile de la scrutin PSD Brașov și ALDE Brașov spun că au înțeles mesajul brașovenilor care au ieșit la vot pe 26 mai. PSD recunoaște că nu s-a așteptat la un scor atât de mic

PSD Brașov a ieșit pe locul trei „după efortul, munca și tot ceea ce am demonstrat în acești doi ani și jumătate, vă spun sincer, nu ne-am fi așteptat să ieșim pe locul trei. Am făcut lucruri frumoase și vă asigur că vom continua aceste lucruri”, a precizat Marius Dunca. Acesta a mai precizat că nu s-au așteptat la o prezență așa de mare la alegerile de dumincă.

Acum că am aflat ce vor brașovenii, o comunicare și o colaborare mult mai aproape de ei,urmează o analiză pe fiecare localitate în parte și mergem pe reconstrucția PSD.

Cu privire la scrisoarea deschisă prin care i se cere demisia, Marius Dunca a precizat că „nu au ce căuta în reconstrucția PSD în viitor”.

Cu privire la nominalizarea Roxanei Mînzatu pentru ministru la Fondurile Europene, Dunca a precizat că „este o mândrie pentru mine în calitate de președinte, coleg și prieten, și vă spun că a fost susținută cu galerie în Cex.”

Roxana Mânzatu a precizat că știe ce este de făcut pentru îmbunătățirea absorbției fondurile europene, știe ce merge și ce nu. Iar un obiectiv al său este ca până la finalul 2023, ca ministru al Fondurilor Europene, să obțină finanțare pentru aeroport prin POIM.

ALDE este marele pierzător după alegerile de duminică. Nici la Brașov nu au reușit să obțină scor peste pragul de 5%. Miklos Gantz precizează că „în ciuda faptului că ALDE nu a obținut pragul electoral la scrutinul pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European și nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul, cele peste zece mii de voturi obținute în județul Brașov ne obligă să ne ridicăm și să reluăm lupta, cu optimism și încredere.Și nu vom ceda doar pentru că am pierdut o bătălie de etapă.Am pierdut o bătălie, dar nu abandonăm obiectivele pe care le-am fixat și crezul de a promova proiecte îndrăznețe pentru comunitatea Brașovului, pentru oamenii care trăiesc, muncesc și își cresc copiii aici.”

La nivelul județului Brașov, rezultatele finale pentru Parlamentul European arată astfel:

Alianța 2020 USR PLUS - 30.18%

PNL - 28.69%

PSD - 15.77%

Pro România - 5.19%

PMP - 4.72%

UDMR - 4.66%

ALDE - 3.87%

Peter Costea - 1.48%

George Nicolae Simion - 1.26%

Gregoriana Carmen Tudoran - 1.13%

PRU - 0.72%

ProDemo - 0.62%

UNPR - 0.62%

PSR - 0.45%

Partidul Social Democrat Independent - 0.33%

Blocul Unității Maționale - 0.3%

 

 

 

 

Adauga comentariu