Echipa de handbal Corona Brașov a fost descalificată din Liga Națională. PSD și USR cer demisia conducerii clubului

Echipa de handbal Corona Brașov a fost descalificată din Liga Națională și pierde punctele obținute în acest sezon, din cauza scandalului de dopaj. Echipa a fost exclusă și din cupele europene. O parte din sportive au folosit o procedură de terapie prin laser care este intersiză.

Procesul verbal al comisiei de disciplină: „Încheiat astăzi, 06/12/2019, în ședința extraordinară a C.C.D. în prezența membrilor: Jugănaru Lucian, Vicea Viorel, Dincă Valerică, Berindei Dan, Teodorescu Emil. În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște: Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată, respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată. 

În baza dispozițiilor Art.63 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020. 

Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate“se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Federației Române de Handbal.

Se cere demisia conducerii clubului

Potrivit stiripesurse.ro, PSD şi USR cer demisia conducerii CSM Corona Braşov, după ce handbalistele braşovence au fost excluse din competiţiile continentale pentru încălcarea procedurilor antidoping.

„Trebuie să demisioneze întreaga conducere a clubului Corona, în frunte cu preşedintele acestuia, Liviu Dragomir. Clubul este implicat într-un megascandal de dopaj, echipa de handbal feminin a fost suspendată şi va rata campionatul european. Întreaga echipă a fost dusă să facă proceduri interzise de legislaţia în vigoare cu ştiinţa preşedintelui clubului, a conducerii clubului. Cred că în acest caz trebuie să-şi asume cineva ceea ce s-a întâmplat acolo. (...) inclusiv din punct de vedere financiar pentru că aceste proceduri au costat bani din bugetul local", a afirmat Răzvan  Popa, vicepreșesinte PSD Brașov.

"Cred că, în primul rând, oamenii cu influenţă politică, ce au fost implicaţi în managementul acestui club, ar fi cazul să facă un gest de demnitate şi să-şi prezinte demisia. Indiferent de conjunctura politică, responsabilitatea este primul lucru la care trebuie să apeleze un om politic atunci când rezultatele sunt dezastruoase şi, poate, chiar foarte triste pentru jucătoarele de la Corona. De aceea cred că domnul Dragomir ar trebui să facă un pas în spate în acest moment, dar nu doar el, ci cei care au girat prezenţa lui la conducerea acestui club", a spus Codruț Bucur vicepreşedintele USR Braşov, într-o conferinţă de presă.

 

Adauga comentariu