Ediția cu numărul 30 a Crosului 15 noiembrie. Cum va fi restricționat traficul și care este programul evenimentului

Duminică, 17 noiembrie, va avea loc Crosul 15 Noiembrie. Acesta este organizat în semn de omagiu pentru Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov, din 15 Noiembrie 1987. Concursul internațional de atletism se află la ediția cu numărul 30.

Evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov, Federația Română de Atletism, Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului Județul Brașov.

Începând cu ediția de anul trecut, ambasadorul concursului este doamna Paula Ivan, campioană olimpică (1.500 metri) și vicecampioană olimpică (3.000 metri) la Jocurile Olimpice de Vară de la Seul (Coreea de Sud), deținătoare a recordului olimpic în proba de 1.500 metri (3 minute, 53 secunde și 96 sutimi), performanță ce datează de 31 de ani (1988).

Traseul omologat și certificat de IAAF-AIMS, la care participă atleți de performanță și atleți amatori de toate vârstele, măsoară 5 kilometri și va urma traseul parcurs de manifestanții de la 15 Noiembrie 1987.

Startul se va da în interiorul parcului industrial SC Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit revolta anticomunistă din 1987. După start, alergătorii vor trece de poarta uzinei de autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

În tradiționala cursă de 5 kilometri, atleții amatori vor alerga împreună cu atleții de performanță. Primii la linia de start, ordonați de arbitru, vor fi atleții de performanță. În urma lor vor fi așezați atleții masters și atleții amatori.

În Cursa Populară, copiii sub 14 ani și familiile, formate din minim un părinte și un copil, vor alerga împreună pe aceeași distanță, de 5 kilometri, dar vor avea timp limită de alergare de o oră.

Evenimentul implică și anumite restricții în trafic:

Orele 7-18, Bulevardul Eroilor, zona Prefectură - Facultatea de Inginerie Mecanică - Modarom - stația de taxiuri. Autovehiculele care vor intra pe Bulevardul Eroilor dinspre magazinul Star vor fi deviate pe strada Postăvarului - strada Politehnicii, cu ieșire în strada Nicolae Bălcescu.

Orele 8:45-13:30, Giratoriul strada Mureșenilor - Bulevardul Eroilor - strada Piața Teatrului.

Orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la intersecția cu strada Vlad Țepeș, coborând la Patria (intersecția cu strada Castanilor), Tribunal și până la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț).

Traficul rutier va fi întrerupt pe un singur sens:

Orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț), mergând pe traseul Hidromecanica - Bisericuța de lemn - Giratoriul „3 Alimentare” (intersecția strada Zizinului - Calea București) - Spitalul Astra - Giratoriul de la Spitalul Județean (intersecția cu strada Carpaților) - intersecția cu strada Pârâului - intersecția cu strada Vulturului - intersecția cu strada Zorilor - intersecția cu strada Berzei - intersecția cu strada Poienelor - strada Poienelor - Roman.

Pe acest traseu, trecerile prin Calea București din străzile laterale (strada Nicolae Titulescu, strada Vulturului, strada Zorilor, strada Berzei) vor fi monitorizate și controlate de agenții Poliției Rutiere.

Ieșirile din parcările de reședință spre Calea București vor fi blocate, conducătorii auto sunt rugați să folosească rute ocolitoare, cu ieșire spre strada Carpaților.

Pentru buna desfășurare a concursului vor fi eliberate două parcări publice din centrul municipiului Brașov: parcarea publică de pe Bulevardul Eroilor, din zona Prefectură - Modarom și parcarea publică de pe Bulevardul Eroilor, începând de la trecerea de pietoni de la Modarom până la intersecția cu strada Piața Teatrului. 

PROGRAM CONCURS

 

Sâmbătă, 16 noiembrie

CORESI SHOPPING RESORT – SCENĂ

Orele 15:00 – 20:00 – ridicare kituri de concurs, înscrieri la fața locului

Ora 17:00 – jocuri și concursuri atletice – activitate pentru elevi din clasele a VI-a și a VII-a, de la 6 școli din județul Brașov, coordonată de prof. univ. dr. Carmen Gugu-Gramatopol, concepută și condusă de prof. Aurelian Curticăpean

Ora 19:00 – festivitatea de deschidere

 

Duminică, 17 noiembrie 2019

ROMAN SA

Ora 8:00 – deschidere înscrieri, ridicări de kituri, acces garderoba

Ora 10:15 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa feminină

Ora 10:30 – se închide garderoba pentru toate cursele

Ora 10:40 – încălzirea pentru cursa feminină

Ora 10:50 – prezentarea atletelor de elită

Ora 11:00- start cursa feminină 

Ora 11:00 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa masculină

Ora 11:25 – încălzire pentru cursa masculină

Ora 11:35 – prezentarea atleților de elită

Ora 11:40 – se închid înscrierile și ridicările de kituri pentru cursa populară

Ora 11:45 – start cursa masculină

Ora 11:50 – încălzire cursa populară

Ora 12:00 – start cursa populară, timp limită 60 minute

 

PREFECTURĂ

Ora 11 – se deschide garderoba pentru toate cursele

Ora 13 – se încheie timpul limită pentru cursa populară 

Ora 14 – festivitatea de premiere

 

ROMAN SA

Ora 14:30 – întâlnirea voluntarilor din județul Prahova cu eroii de la 15 Noiembrie 1987

 

 

 

Adauga comentariu