Educatoarea care a închis un copil în debara, dar și directoarea grădinței sunt anchetate penal

Potrivit unor surse judiciare citate de brasovtv.com, educatoarea implicată în incident, care a demisionat la scurt timp după izbucnirea scandalului, este urmărită penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar directoarea Grădiniței numărul 23 este urmărită penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea sesizării organelor judiciare. Directoarea a fost demisă de Inspectoratul Școlar.

Cazul șocant s-a petrecut în luna ianuarie la Grădinița nr 23 din municipiul Brașov. Mama copilului a povestit sub protecția anonimatului că băiatul ei a fost plesnit peste cap, abuzat verbal și în final închis în debara, cu lumina stinsă. Micuțul a fost mutat la o altă grădiniță. 

„A fost băgat în debara, încuiat, cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de uşă urlând că aşa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După câteva minute a fost scos. Când unul dintre colegi i-a spus un lucru, copilul a început să râdă. Iar doamna văzând că copilul râde, a spus că nu s-a speriat suficient şi l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă“, a povestit mama copilului.

 

Adauga comentariu