Eroare gravă la Ambulanța Brașov. Un medic infectat cu coronavirus a lucrat trei zile. Totul după ce DSP i-a transmis, din greșeală, că testul său era negativ

Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu noul coronavirus, a mers trei zile la serviciu după ce DSP l-a anunțat că testul său era negativ. A fost vorba despre o eroare pe care instituția o recunoaște. „Din păcate este o eroare umană la comunicarea rezultatului. Persoana care a comunicat rezultatul a deschis un test fără să verifice data“, a declarat Andreea Neculau, director la DSP Brașov, potrivit Digi 24. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov

Medicul a primit vestrea greșită vineri și în weekend a avut două gărzi și a tratat pacienți. A purtat însă echipamentul de protecție tot timpul.

Luni dimineața, Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat Serviciul de Ambulanță că s-a produs o eroare și că de fapt medicul era pozitiv.

Stela Coțiu, director medical la Ambulanța Brașov: "Este complicat pentru că colegul respectiv a stat separat de familie tocmai ca să nu expună și în momentul în care i s-a transmis că rezultatul este negativ s-a dus acasă la familie la copii, la părinți"

Medicul este acum la izolare și nu are simptome. În aceeași situație este și un coleg, dar acesta nu a lucrat în ultimele zile.

Adauga comentariu