Exces de zel la afișele electorale din Brașov. Buletinele de vot sosesc săptămâna aceasta. Sunt cu cinci secții de vot mai multe decât la alegerile precedente

BEJ anunță prin Claudiu Petra, purtător de cuvânt, că s-au primit 17 sesizări cu privire la panotajul electoral și anume amplasarea mai multor afișe pe un panou electoral. Pentru 15 s-au luat și deciziile pentru încălcările ale regulilor panotajului electoral. Astfel, BEJ a dispus primăriilor, pe raza cărora s-au constat abaterile, îndepărtarea afișelor care depășesc numărul prevăzut prin lege și, de asemenea, au fost transmise sesizările și către Inspectoratul Județean de Poliției pentru a se lua măsurile legale.

AEP, filiala Centru, anunță tot prin Claudiu Petra, director adjunct, că în perioada următoare, până pe data de 17 mai, urmează să fie aduse buletinele de vot pentru Parlamentul European și pentru Referendum, în număr de 518.000 plus 10%.

Duminca trecută a avut loc extragerea la sorți electronică pentru președinții secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora. Urmează instruirea acestora pe 21 și 22 mai. Față de ultime alegeri în județul Brașov numărul de secții este mai mare cu cinci, ajungându-se la un număr total de 454, patru în municipiul Brașov (două în Avantgarden și două în Tractorul) și una în municipiul Săcele.

 

Adauga comentariu