Explozie la un depozit de artificii de pe platforma Uzinei Tohan, din Zărnești. O persoană a murit și alte două s-au intoxicat cu fum

Deflagrația a avut loc aseară în jurul orei 21.00. ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă,  1 autocistera 10000l, 2 echipaje de prim ajutor, 1 echipaj de cercetare chimica CBRN, 1 echipaj pirotehnic. Au fost alertare și serviciile voluntare pentru situatii de urgență Rasnov, Bran, Cristian și Vulcan.Incendiul a fost stins rapid, dar din păcate un tânăr de 29 de ani a decedat.

„Explozia a avut loc într-un depozit de artificii proprietate a companiei Temexson SRL, aflat pe platforma Uzinei Tohan, din Zărnești.

Echipele de intervenție ale ISU Brașov și ale pompierilor din Zărnești au stins incendiul în aproximativ jumătate de oră de la declanșarea lui.

Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani. Familia a fost anunțată și urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu.

Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă.

O anchetă va fi desfășurată și de instituțiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului.

Echipele specializate au semnalat degajări de fum în urma deflagrației, însă consideră că acestea nu au fost în cantitate însemnată și nu sunt toxice pentru populație”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

 

Adauga comentariu