Extinderea Unității de Primire Urgențe şi modernizarea Corpului B al Spitalului Judeţean se apropie de final

Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a ajuns în fază finală de execuţie şi înseamnă construirea unei clădiri cu două niveluri, subsol şi parter, alipite de corpul principal existent, realizându-se conexiunea lor. Astfel, vor fi create spaţii suplimentare care să asigure în mod corespunzător funcţiunile pe care le are o unitate de Primiri Urgenţe la nivel judeţean şi regional. Acest proiect, care reprezintă mult mai mult decât o dublare a spaţiului alocat UPU, va crea condiţii foarte bune din punctul de vedere al intervenţiilor de urgenţă de care vor beneficia pacienţii. Nu doar clădirea UPU va fi una modernă, funcţională şi care respectă toate cerinţele actuale de siguranţă, ci şi dotarea ei cu aparatură şi echipamente medicale, aspect deja rezolvat de Consiliul Judeţean printr-un proiect cu finanţare europeană accesat în 2019, în valoare de peste 6,7 milioane de lei.

În ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea Corpului B al Spitalului Judeţean, aceasta a ajuns la nivelul parterului şi la subsol, după ce cele cinci etaje ale clădirii au fost finalizate şi date în folosinţă gradual, începând din august 2019. În prezent se lucrează la partea de finisaje interioare. Construcţia noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi modernizarea Corpului B sunt lucrări interconectate, având în vedere că parterul va asigura legătura dintre UPU şi spital, iar la subsol vor fi amenajate vestiarele destinate personalului medical şi alte spaţii tehnico-administrative.

„Investiţiile de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt majore, sunt foarte importante şi vor veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie de asistenţă medicală. Având în vedere presiunea imensă care este pusă pe secţiile de ATI din întreaga ţară, amenajarea secţiei de la Tractorul înseamnă o «gură de oxigen» pentru sistemul sanitar braşovean. Dacă resursa materială a fost asigurată de Consiliul Judeţean, important este să identificăm şi resursa umană de care avem nevoie pentru a funcţionaliza cele 20 de paturi noi de terapie intensivă. Deşi este foarte greu, sperăm să găsim în ţară personalul sanitar care să lucreze aici. Sperăm să reuşim acest lucru şi cu sprijinul rezidenţilor, cu studenţii medicinişti care au dat examenele finale şi cu personal detaşat din judeţ”, a spus prefectul Cătălin Văsii.

„În acest an, Consiliul Judeţean Braşov a alocat spitalelor din subordine 60 de milioane de lei din bugetul propriu, bani care reprezintă aproximativ 30% din fondurile care au venit la nivelul judeţului fără o anumită destinaţie. Am făcut în aşa fel, încât să aplicăm pe fonduri europene, iar unităţile medicale de interes judeţean au astăzi în implementare proiecte destinate modernizării ambulatoriilor şi unităţilor de primiri urgenţe sau eficientizării energetice a clădirilor. Am atras finanţări şi de la Compania Naţională de Investiţii, şi am primit sprijin guvernamental atât în ceea ce priveşte extinderea UPU de la Spitalul Judeţean, cât şi pentru cumpărarea mai multor echipamente medicale la nivelul judeţului Braşov. De asemenea, este foarte important faptul că avem două proiecte pe care le-am depus pe ghidul de finanţare destinat gestionării crizei COVID. Un proiect în valoare de 46 de milioane de lei este în implementare, iar cel de-al doilea, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei, este în etapa de evaluare, iar aceşti bani vor veni ca infuzie în sănătatea braşoveană”, a susţinut preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Adauga comentariu