Fabrică spaniolă de 25 de milioane de euro la Prejmer. Se vor produce componente auto pentru toată Europa

O investiţie spaniolă în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, în domeniul industriei de componente auto se va realiza în acest an, în judeţul Braşov.

„Împreună cu colegul meu Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat cu o delegaţie reprezentând societatea SANDHAR RO. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto.

Investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de productie, depozite şi birouri. Valoarea investiţiei în construcţie, instalaţii şi utilaje este estimată la circa 25 de milioane de euro.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfarsitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia. Cu siguranţă, noua fabrică va atrage forţă de muncă cu un grad înalt de calificare pentru cele 125 de locuri de muncă preconizate a fi create.

Ambiţia investitorilor spanioli este ca după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa“, a scris pe Facebook Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Adauga comentariu