Femeia care a murit la Maternitate ar fi avut o reacție alergică severă la anestezie. Urma să fie operată de un chist ovarian

Femeia de 46 de ani a decedat în 8 ianuarie în blocul operator. Urma să intre în operație pentru a i se extirpa un chist ovarian. A făcut însă, se pare, un șoc anafilactic de la anestezie. Conducerea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov spune că i s-au făcut toate testele necesare pentru depistarea unei alergii

„Nu s-a produs operaţia, după ce s-a început anestezia generală, s-a intubat, a intervenit acest incident. În sala de operaţie, cu toată Reanimarea prezentă, cu toate manoperele făcute conform protocoalelor. A mai avut operaţii (...) Nu s-a menţionat nimic, analize în limite normale, noi avem toată documentaţia. Efectiv - un incident foarte trist pentru toată lumea, căci în fond scopul nostru este să le facem bine pe paciente. Se presupune că ar fi fost un şoc anafilactic la o substanţă, un caz foarte rar, la o substanţă anestezică, care începe cu stop cardiac, ce nu a reacţionat la nicio manevră ce face parte din procedura noastră de reanimare (...) Nu a lipsit absolut nimic, nici medici, nici substanţe“, a declarat managerul Maternității Brașov, Valeria Badea, pentru Mediafax.

Medicii au fost cei care au ajunțat Poliția. În acest caz a fost demarată o anchetă și se așteaptă rezultatele autopsiei care va stabili exact care a fost cauza morții. 

„IPJ Brașov a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie de 46 de ani din municipiul Brașov a decedat în blocul operator al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov înainte de o intervenție chirurgicală. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cadavrul a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu