Femeia care și-a ucis bebelușul și l-a îngropat în grădină a fost eliberată de judecători. Tânăra a mai abandonat în Maternitate alți patru copii

Ana Maria Ioniță, femeia care acum două săptămâni și-a omorât bebelușul și l-a îngropat în grădină, a fost eliberată de judecători. Magistrații Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov au respins propunerea arestare și au decis plasarea inculpatei sub control judiciar. Procurorii au contestat decizia. 

„În baza art.227 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov privind arestarea preventivă a inculpatei Ioniţă Anamaria. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, faţă de inculpată, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat săvârșit asupra unui membru de familie“, se arată în decizia magistraților. 

Inițial tânăra a fost cercetată pentru pruncucidere, dar încadrarea faptei a fost schimbată în omor calificat. Se pare că femeia a premeditat crima și și-a ucis bebelușul la mai mult de 24 de ore de la naștere. Ana Maria Ioniță riscă până la 25 de ani de pușcărie. Femeia lucra la dispensarul din comuna Lisa și a ascuns sarcina. Când a început să se îngrașe și a fost luată la întrebări de medicul din comună și-a dat demisia și a spus că și-a găsit alt loc de muncă. Înainte să își ucidă copilul și-a serbat ziua de naștere. Apoi l-a sufocat pe micuț și l-a îngropat în grădină.

Tânăra a mai născut alți patru copii și pe toți i-a abandonat în maternitate. Povestea halucinantă a femeii este prezentată pe larg de Monitorul de Făgăraș.  În anul 2009 femeia a născut primul copil, pe Marian, pe care l-a abandonat la Maternitatea de la Făgăraş. După doi ani, în 2011, Ana Maria l-a năcut pe Ştefan, care a avut aceeaşi soartă ca şi primul copil. Ştefan a fost lăsat fără remuşcări în grija personalului de la Maternitate. Bebeluşii au fost preluaţi la scurt timp de Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov, care i-a încredinţat unei familii din Braşov în vederea adopţiei. Ana Maria nu s-a oprit însă aici.

În anul 2012, la 3 noiembrie, a mai adus pe lume un băieţel căruia i-a pus numele Mihail. A scăpat şi de acest bebeluş. Rămasă singură, fără obligaţii, în octombrie 2013 l-a născut pe Alexandru tot la Maternitatea Făgăraş. Și acești copii au fost abandonați. 

Sursa Foto: Monitorul de Făgăraș

Adauga comentariu