Festival SF la Brașov. Din program nu lipsesc proiecțiile de film, cele mai bune cărți în domeniu, dar și o paradă a costumelor

Evenimentul, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2019, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, are ca temă centrală „50 de ani de la prima aselenizare, misiunea spațială Apollo 11”. Intrarea este liberă.

Și-au confirmat prezența autori de renume ai SF-ului românesc, oameni de știință, publiciști, graficieni, artiști plastici, edituri, precum și o delegație de scriitori de SF și creatori de bandă desenată din Ungaria. Toți vor fi întâmpinați de Anty – mascotaastronaut. 

Astfel, timp de trei zile, la Brașov vor fi dezbateri tematice despre situația SF-ului românesc pe plan național și internațional, lansări de carte SF, lectură liberă, expoziții de grafică și bandă desenată, precum și ateliere cu specific SF și Fantasy, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ineditul la acest festival va fistandul de artizanat cu teme SF și Fantasy, pe lângă cel de bandă desenată „Comics Didactic”.

Pentru mai mult divertisment, organizatorii au inclus în program proiecții de film, dans tematic, concursuri cu premii și parada costumelor „Cosplay”, pe traseul Livada Poștei – Piața Sfatului.

„Scopul acestui festival este de promovarea SF-ului românesc, a scriitorilor și a graficienilor autohtoni, a debutanților de toate vârstele, cu precădere a tinerilor cu pasiune pentru aceste genuri literare, elevi de gimnaziu, liceu și studenți. De asemenea, dorim să descoperim noi talente, prin atelierele de scriere creativă și cele de grafică”, a declarat  președintele Asociației Antares Science-Fiction&Fantasy Club Brașov, Nic Dobre.

 

 

Adauga comentariu