Festivalul „Basarabia - file din poveste” revine la Brașov

Festivalul „Basarabia - file din poveste” revine la Brașov, în perioada 27-31 martie, aflându-se la cea de-a VII-a ediție. În acest context, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB), care este liderul acestui proiect, sărbătorește cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, având ca scop promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea diferitor activități ce reflectă valorile și obiceiurile naționale.

Programul festivalului cuprinde o serie variată de activități, având menirea de a crea o ambianță plăcută și agreabilă atât pentru tinerii basarabeni din Brașov, cât și pentru cetățenii români care vor participa la acest eveniment.

Astfel, deschiderea oficială a festivalului va fi marcată de Conferința de Presă, cu tematica „Cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, organizată în incinta Primăriei Municipiului Brașov, pe 27 martie, începând cu ora 12.00. În cadrul acesteia vor participa viceprimarul Brașovului - Costel Mihai, Liviu-Nicolae Dârjan - vicepreședintele Despărțământului ASTRA „Frații Popeea”- Săcele, Brașov, Vasile Petrașco - unul dintre sponsorii ce susține organizarea evenimentului și, nu în ultimul rând, reprezentanții Asociației Tinerilor Basarabeni. Prin urmare, pentru a diversifica atmosfera, membrii asociației vor da mână cu mână într-o Horă a Unirii, în Piața Sfatului, în aceeași zi, de la ora 14.00,  organizând un flashmob cu baloane în culorile tricolorului și împărțind trecătorilor flyere relevante festivalului.

Și, deoarece tinerii basarabeni sunt considerați ingenioși, plini de ambiție și istețime, pe 28 martie va avea loc marele concurs „Miss & Mister Basarabia”, ediția I, care va reflecta, în aceeași măsură ca toate celelalte activități, cultura și frumusețea neamului basarabean.

Cei paisprezece participanți - șapte fete și șapte băieți, vor fi puși la încercare în cadrul următoarelor probe: prezentarea personală, proba de inteligență, proba surpriză, defilare în costume naționale și defilare în ținute de seară.

La finalul concursului, toți participanții vor avea parte de premii speciale și motivante, inclusiv publicul, care va putea participa în cadrul unei tombole.

Evenimentul, însă, nu se încheie aici, deoarece urmează  punctul culminant al serii și anume evoluția pe scenă a invitatului special din Republica Moldova - Mark Stam și, bineînțeles, after party cu Fox Banger, Dj basarabean care va încinge atmosfera până dimineața.

În ultima zi a festivalului,  în seara de 31 martie, în incinta localului Social Pub - Lounge, va avea loc o proiecție de film într-o atmosferă relaxantă, și, în același timp, distractivă, în cercul unor oameni prietenoși și deschiși pentru discuții, așa că doritorii se pot alătura. Ora difuzării filmului va fi anunțată ulterior pe pagina Asociației Tinerilor Basarabeni din Brașov.

Pentru doritorii de a participa în cadrul evenimentului Miss & Mister Basarabia 2019/Invitat special Mark Stam & after party, anunțăm că prețul unui bilet este 30 de lei, iar acestea se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18.00-22.00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Festivalul are parte și de susținerea Clubului oamenilor de afaceri basarabeni din Brașov.

Adauga comentariu