Firme mari amendate pentru că au vândut măști neconforme. Afacerea anului vă poate pune în pericol

Măștile au devenit afacerea anului în contextul pandemiei de coronavirus. Nu toate sunt încă conforme. Unele dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, precum şi benzinăriile Lukoil România se află pe lista companiilor amendate pentru comercializarea măştilor neconforme, se arată în raportul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), obţinut de Agerpres. La Brașov s-au dat amenzi de peste 100.000 de lei.

Sorin Susanu a postat pe pagina sa de Facebook un avertisment cu privire la măștile neconforme:

„NU cumpărați masti din locuri neautorizate!

NU cumpărați masti daca prezintă neconformitati!

NU cumpărați masti daca nu au traducerea în limba romana!

NU cumpărați masti daca ambalajul este deteriorat!

NU cumpărați masti daca simbolul "CE" prezintă suspiciuni (alt scris, etc)!

NU cumpărați masti care sunt suspect de ieftine!

În perioada 02-23.11.2020 CRPC Brasov a desfășurat peste 30 de acțiuni de control la agenții economici care comercializează măști.

Au fost descoperite numeroase abateri: produse neconforme, contrafăcute, fara informari in limba romana, cu lipsa a informațiilor obligatorii, suspiciuni de aplicare în fals a marcajului "CE", etc.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 119000 lei si au fost oprite de la comercializare produse neconforme in valoare de aproximativ 356000 lei.

Vom continua aceasta tematica atat timp cât va fi necesar.

Rog agenții economici care importa și pun in vânzare masti, sa se asigure ca produsele comercializate sunt conforme si trebuie sa aibă o atentie sporită daca importul provine din tari asiatice.

Readuc aminte tuturor, oportunitatea oferita de Guvernul României, prin intermediul ANPC, de a beneficia de consiliere gratuita!“

 

Adauga comentariu