A fost deslușit misterul gunoaielor din lacul și pădurea din Poiana Brașov. Au fost transformate în rampe de gunoi de hotelierii care nu vor să plătească salubritatea

Primăria, care este proprietarul lacului din faţa Hotelului Aurelius din Poiana Braşov, a început acum o lună lucrări de curățare pe care a plătit 376.296 de lei plus TVA. În lacul care a fost transformat în groapă de gunoi au fost găsite: saltele, vase de toaletă, moloz, faianță, deșeuri mesajere și alte materiale. Tot felul de mizerii au fost găsite în pădurea din jurul stațiunii Poiana Brașov. 

Primăria a făcut tot felul de verificări și a descoperit că unii hotelieri nu au contracte de salubritate, iar alții deși le au nu produc niciun fel de deșeuri, nici măcar cât o familie cu doi copii. Asta deși au hoteluri și restaurante. 

„Avem o societate care deţine un hotel şi una care deţine un restaurant care anul acesta, deşi au fost deschise, nu au produs nici măcar un gram de gunoi, deşi aveau contract. Avem şi situaţii în care un hotel are 26 de camere şi produce mai puţin gunoi pe lună decât produce o persoană fizică”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăia Brașov, citat de Mediafax. 

Reprezentanții Primăriei anunță că hotelierii riscă să se aleagă cu unitățile închise dacă nu intră în legalitate. „Cei care nu au contracte trebuie să conştientizeze că trebuie să încheie aceste contracte. Dacă nu, li se va retrage autorizaţia de funcţionare şi Poliţia Locală va putea chiar demara suspendarea activităţii economice. Cei care au contracte, trebuie să-şi calibreze contractele şi facturile în funcţie de cât gunoi produc şi nu în funcţie de cât ar dori ei să plătească“, a mai declarat Sorin Toarcea. 

 

 

Adauga comentariu