Fost primar condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru fraudă cu fonduri europene

Magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat pe fostul primar al comunei Crizbav, Sorin Balași, la doi ani și jumătate de închisoare. Decizia este definitivă. Inițial edilul fusese achitat de magistrații Tribunalului Brașov.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Babași, în 2019, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Primarul a reușit să obțină peste 800.000 de lei fonduri europene pentru terenuri pe care în realitate nu le folosea.

 „Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi pe fond, rejudecând: În baza art. 181 alin. 1 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (3 acte materiale) condamnă inculpatul BALAŞI SORIN la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene (campaniile aferente perioadei 2012-2014). În baza art. 67 alin. 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o perioadă de 3 ani, care se execută în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. b C.p., respectiv de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. În baza art. 65 alin. 1 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p., pedeapsă care se execută pe durata executării pedepsei principale, în situaţia în care aceasta se va executa efectiv“, se arată în decizia magistraților de la Curtea de Apel Brașov.

 

 

Adauga comentariu