Fost primar reținut de polițiști după ce a delapidat 131.000 de lei, bani proveniți din taxele plătite de oameni

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată (394 acte materiale). Potrivit informațiile din dosar, suspectul a furat 131.000 de lei bani proveniți din taxele locale. Potrivit unor surse este vorba despre fostul primar din Tărlungeni Iosif Kiss.

„Din cercetări a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 69 ani, în calitate de funcționar public și ordonator de credite la data săvârșirii faptei în cadrul unei unități administrativ teritoriale din județul Brașov, în perioada 2013-2015, ar fi încălcat, în mod repetat, dispozițiile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale și cele ale Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, sens în care și-ar fi însușit, fără drept, suma totală de peste 131.000 lei, provenind din sumele colectate la bugetul local al instituției.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor fostului funcționar public, până la concurența sumei delapidate.Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 octombrie 2020, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu