A fost semnat contractul pentru etapa a treia, privind Aeroportul din Brașov. La ce sumă va ajunge contractul

Astăzi, 13 noiembrie, a fost semnat contractul pentru etapa a III-a („Proiectare și execuție Balizaj - contrucții și instalații - etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă - etapa a III-a AIBG”), privind Aeroportul din Brașov.

Valoarea totală a contractului este de 65.598.566,25 lei. Potrivit contractului, în ceea ce privește proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. De asemenea, vor fi alocate 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice. Execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup - Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, SC Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei și SC COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Tot astăzi, arhitectul Dorin Ștefan a prezentat stadiul la zi al proiectului legat de Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Potrivit lui Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG din cadrul CJ Brașov, în momentul de față proiectarea a avansat foarte mult. Documentațiile complete pentru obținerea avizelor de la instituțiile abilitate au fost depuse, unele dintre acestea fiind deja obținute. Conducerea administrației județene dorește ca până în 15 decembrie întreaga documentație pentru proiectul tehnic să fie gata. În ceea ce privește modul cum va arăta Terminalul, în urma discuțiilor dintre arhitect și constructor se va opta pentru utilizarea materialelor de cea mai bună calitate, în culori care să creeze în spațiul interior o ambianță liniștită și relaxantă.

„Proiectul Aeroportului Internațional Brașov înaintează cu pași repezi. Am convingerea că în cel mai scurt timp vom avea toate avizele proiectului tehnic și vom putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire a Terminalului de pasageri. Astfel, anul viitor, imediat ce vremea va permite vom putea da ordinul de începere a lucrărilor pe amplasamentul de la Ghimbav. Potrivit contractului, Terminalul va fi gata în nouă luni de la demararea lucrărilor”, declară președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

Adauga comentariu