Fosta companie Regio Trans introduce trenuri aduse din Franța pe ruta Brașov- București. Compania și-a schimbat numele în Regio Călători după sinuciderea fostului patron și a unui imens scandal de corupție

Începând cu 9 decembrie, Regio Călători introduce trenuri aduse din Franța pe ruta Brașov-București. Prețurile companiei private sunt la jumătate față de operatorul național de stat CFR. Potrivit economica.net până să ajungă în România, trenurile erau folosite pentru transport expres regional (TER), în special în zonele din sudul şi vestul Parisului şi pe coasta sudică. Trenurile au fost fabricate să atingă o viteză maximă de 160 km/h, dar din păcate în România acest lucru nu este posibil. Astfel de trenuri vor fi introduse la vară și pe rutele care pleacă din Brașov spre litoral.  

Scandal de corupție

Compania Regio Trans, actuală Regio Călători a fost înființată la Brașov de Costel Comana, un fost angajat al CRR. Acesta a început să facă avere in 2005 când a preluat mai multe rute de navetiști la care CFR a renunțat. În zece ani compania a ajuns cel mai mare operator privat de transport pe calea ferată din România. Asta şi pentru că biletele sunt la jumătate de preţ faţă de CFR. 

Omul de afaceri s-a spânzurat în 2015 într-un avion care zbura spre Costa Rica. Sinuciderea a venit în momentul în care firma RegioTrans era implicată într-un scandal de corupție, iar Costel Comana era căutat de procurori pentru audieri. Potrivit anchetatorilor compania Regiotrans a fost favorizată de Ministerul Transporturilor și a primit subvenții ilegale de 182 de milioane de lei. Asta în timp ce compania de stat, CFR, merge în pierdere de ani de zile. 
În 2017 Regio Trans a dispărut ca denumire, fiind înlocuită de Regio Călători. 

Sursa foto:economica.net

Adauga comentariu