Fostul primar din Hoghiz a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene. Edilul are acum sechestru pe toate conturile, dar și pe casă și mașină

Ion Șerban este suspectat de participație improprie la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Dosarul se va judeca la Tribunalul Brașov.

Fostul primar este acuzat că a obținut ilegal fonduri europene de peste 5 milioane de lei. Procurorii l-au lăsat acum fără niciun leu. I-au pus sechestru pe toate consturile, dar și pe locuință și mașină.

Potrivit procurorilor DNA „La data de 31 mai 2007, într-o ședință a Consiliului Local Hoghiz s-a votat încheierea unui contract de asociere în participațiune între Consiliul Local Hoghiz și Crescătorii de animale individuali din comuna Hoghiz pentru gestionarea și administrarea în comun a islazului comunal în suprafață de 1680 ha, precum și pentru efectuarea de demersuri necesare acordării sprijinului financiar pentru agricultură.
 

De menționat este faptul că documentul respectiv s-a încheiat fără a avea acordul vreunui crescător de animale sau al vreunui alt fermier. 
În acest context, în perioada 2007 – 2012, inculpatul Șerban Ion, în calitate de primar al comunei Hoghiz, deși cunoștea modalitatea de adoptare a acelui document, a determinat o angajată a primăriei să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente, printre care și acordul respectiv, în susținerea cererilor unice de sprijin pe suprafață.

Aceste demersuri au avut ca urmare obținerea de către Primăria Hoghiz a unor fonduri nerambursabile în valoare de 5.960.034 lei“. 
 

Adauga comentariu