FOTO 100 de lucruri jenante în Brașov. Mașini parcate pe strada Postăvarului, deși este interzisă staționarea

Strada Postăvarului are un potențial pietonal imens, și cu toate acestea faptul că a fost pus un pavaj de slabă calitate cu șanț pe mijloc și interdicție de acces pentru mașini, nu sunt suficiente pentru a da viață străzii. Trebui făcut mai mult.

Și cu toate că accesul este restricționat, zilnic pot fi văzute mașini care staționează pe stradă. Staționarea autovehiculelor este interzisă pe strada Postăvarului, pe toată lungimea străzii. Și acest lucru se întâmplă în contextul în care există barieră și polițist local la intrarea pe stradă. Indicatoarele notifică și faptul că amenzile pentru staționare interzisă sunt între 290 și 725 de lei. Iar indicatoare sunt suficient de multe pentru a putea fi văzute ușor.

Conform OUG nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, la Articolul 63, „(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staționare.”

O altă restricție anunțată la intrarea pe strada Postăvarului este cea dată de HCL 66/1999 Regulamentul privind creşterea animalelor domestice şi a păsărilor de curte în Municipiul Braşov, prin care „se interzice plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă sau fără lesă și botniță, în cazul câinilor de talie mijlocie și mare.”

Strada Postăvarului are nevoie de o regenerare în folos pietonal și un concurs de proiecte ar putea aduce câteva idei interesante. Iar la alegerea soluției ar putea participa inclusiv locatarii străzii.

Adauga comentariu