FOTO Prima ediție a Bazarului Premergător Crăciunului, la Bod. Decorațiuni de Crăciun lucrate manual, muzică și turtă dulce pentru toți vizitatorii

Astăzi, 30 noiembrie, a avut loc prima ediție a Bazarul Premergător Crăciunului, la Bod. Începând cu ora 10:00, participanții au sosit la Casa Parohială a Bisericii Evanghelice Fortificate Bod și au început să își aranjeze obiectele cu care i-au încântat pe vizitatori. Obiectele sunt lucrate manual, fiind specifice de Crăciun. În cadrul evenimentului organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Bod au participat și copiii Școlii Gimnaziale Bod cu frumoase ornamente și picturi pe sticlă.

Evenimentul se organiza și în străinătate, însă tradiția s-a păstrat în marile orașe. Membrii Forumului Democrat al Germanilor din Bod s-au gândit să motiveze locuitorii și să își expună lucrările.

Coronițe de Advent, picturi, rame de tablouri, globuri, tot felul de decorațiuni potrivite pentru micile cadouri de Crăciun au fost prezente pe măsuțele tinerilor vânzători. Alături de muzică, prăjituri de casă și gemuri naturale, măsuța cu turtă dulce a fost una dintre cele mai vizitate de trecători.

Tot în cadrul evenimentul a fost aprinsă prima lumânare din coronița de Advent, un obicei specific germanilor. Din casele lor sunt nelipsite coronițele de brad cu patru lumânări, care așteaptă să fie aprinse pe rând, în fiecare duminică, până în noaptea de Ajun.

Adauga comentariu