FOTO Urșii de la Rezervația din Zărnești se bucură din plin de zăpadă. Au uitat de hibernare și au ieșit la joacă

Zăpada pufoasă a fost cel mai frumos cadou pentru urșii aflați în Revervația de Zărnești. Animalele au uitat de hibernare și au ieșit afară la joacă. S-au tăvălit în zăpadă s-au dat pe gheață și au folosit blana pe post de sanie. Mai lipsea doar o mare bulgăreală. 

Rezervaţia de la Zărnești este cea mai mare din Europa de Est și adăpostește 102 urși. Se întinde pe 69 de hectare şi poartă numele LiBEARty. Înfiinţarea ei a fost inspirată de povestea unui urs chinuit care a murit înainte să mai poată gusta savoarea libertăţii. Ursoaica Maia a fost cea care a inspirat-o pe Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei «Milioane de Prieteni», să înfiinţeze rezervaţia. În 1998, Maia era ţinută într-o cuşcă la un restaurant din Bran. Ajunsese, practic, să-şi mănânce lăbuţa. Reprezentanţii asociaţiei au tratat-o şi i-au dus mâncare în fiecare zi timp de câţiva ani. Din păcate, Maia a murit înainte să ajungă în rezervaţia care a luat fiinţă în 2005.  

Sanctuar pentru urșii chinuiți

De atunci, rând pe rând, urșii chinuți, dar și unii aflați în bătaia trăgaciului și-au găsit o casă la Zărnești. În rezervație sunt acum 102 exemplare. Urșii au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalele să facă efortul s-o caute. 
este deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 50 de lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii în cursul săptămânii și 55 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii, în weekend. 

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. PreşedinteleTripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie. 

Foto: Facebook Libearty - Bear Sanctuary


Adauga comentariu