FOTO VIDEO Ministrul Transporturilor recomandă o rută alternativă pentru a reduce blocajele de pe Valea Prahovei

Ambuteiajele de pe Valea Prahovei, teroarea oricărui șofer. Weekend de weekend, se circulă bară la bară între stațiunile montane. 

Până la finalizarea autostrăzii Comarnic-Brașov, Ministrul Transporturilor s-a gândit la o soluție de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1. Lucian Bode a găsit o alternativă la Valea Prahovei, mai exact un drum forestier aflat în zona Azuga. Ministrul Transporturilor dorește să asfalteze ruta ocolitoare cu sprijinul Ministrului Dezvoltării. 

,,În paralel cu debutul construcţiei sectorului de autostradă Comarnic-Braşov rezolvăm pe termen scurt, până când se construieşte autostrada, drumurile pentru micul trafic, pentru a decongestiona acest sector. Am stat şi eu 7 ore în trafic de la Bucureşti la Braşov, pe 30 decembrie, ştiu ce sentimente trăiesc românii care circulă pe acest tronson şi stau 7-8 ore, de aceea cred că drumul judeţean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Braşov-Săcele - 61 de kilometri de drum judeţean, poate fi reabilitat printr-o intervenţie a statului cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi astfel avem o variantă alternativă. De asemenea, la Sinaia avem un drum paralel cu drumul naţional identificat de autorităţile locale şi acolo putem să îl reabilităm şi salvăm câţiva kilometri, în zona Azuga am identificat un drum forestier care poate fi folosit ca şi rută alternativă, iar cele două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, ele sunt deja prinse în master-plan pe fonduri europene şi ele pot fi realizate înaintea autostrăzii. Acolo se blochează traficul, trebuie să recunoaştem acest lucru, iar construirea celor două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, în regim de autostradă, ar rezolva problema aglomeraţiei şi a gâtuirii traficului în zona respectivă", a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

Sursă: Radio România Actualități

Adauga comentariu