Fraudă cu fonduri nerambursabile de peste 2 milioane de lei

Un fermier, reprezentantul Societății Cooperative „Crescătorii de Animale Săvăstreana”, dar și Cooperativa ca societate sunt acuzați de DNA că au obținut peste 2 milioane de lei de APIA folosindu-se de acte și declarații false.  

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: Inculpațiiar fi depus, în perioada 2010-2018, la A.P.I.A., mai multe documente cu un conținut nereal (în unele cazuri documentele au fost falsificate de reprezentantul Societății Cooperative „Crescătorii de Animale Săvăstreana”), pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate. În același context, în perioada 2010-2018, unul dintre inculpații menționați ar fi omis să anunțe în termenul legal Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în legătură cu faptul că nu va exploata agricol mai multe suprafețe de teren.

Prin aceste demersuri, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 2.067.009 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii față de toți inculpații“, au anunțat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Adauga comentariu